Australia UGG España Outlet.

Fundació d'Estudis i Iniciatives Sociolaborals

Les veus que fan la història

Diversos arxius de fonts orals permeten l’estudi del passat recent.

Els diversos arxius de la memòria o de la paraula que hi ha demostren l’interés creixent per les fonts orals. A València, els sindicats i les entitats per a la recuperació de la memòria històrica van ser els primers a recollir els relats personals. Per exemple, Comissions Obreres va iniciar el 1986 l’enregistrament de nombrosos testimonis orals que va donar com a resultat el projecte Tres generaciones de antifranquistas en el País Valenciano, editat el 2010 en format llibre, documental i guia didàctica per a estudiants. El relat de vint-i-un represaliats, juntament amb altres fonts històriques, també serviren per a editar El Tribunal de Orden Público del País Valenciano l’any 2011. A la seu de la Fundació d’Estudis i Iniciatives Sociolaborals (FEIS) de CCOO a València hi ha totes les entrevistes enregistrades a l’abast de qualsevol investigador.

Tot el reportatge d’Esperança Costa es pot llegir en Quadern | El País.

Arxiu José Luis Borbolla, en CCOO. / JESÚS CÍSCAR

Ayúdanos a compartir esta información.
Etiquetas: , ,

Escribe una respuesta

Debe estar conectado para escribir un comentario.